• Hem
 • Libragel vaginal skyddsgel

Libragel – genom livet vid underlivsbesvär

Libragel har visat sig vara en väldigt bra hjälp vid underlivsproblem både hos yngre och äldre kvinnor. Problem med ett känsligt underliv så som tex sköra och torra slemhinnor kan uppstå redan vid den sexuella debuten och uppkomma när som helst i livet. Besvär torra slemhinnor är inte ovanligt vid stress och uppstår ofta på grund av hormonella förändringar som kan uppkomma när man äter p-piller eller i samband med amning. I en stor enkätundersökning som vi har genomfört uppgav 30% av alla kvinnor att de hade problem med torra slemhinnor. Det var särskilt förekommande i åldersgruppen 18-26 år. Underlivsproblem är också mycket vanligt under och efter klimakteriet. Omkring hälften av alla kvinnor upplever problem med torra slemhinnor under denna period. Läs mer om klimakteriet här.

Passar Libragel dig?

 • Jag upplever torrhet i underlivet och har känsliga slemhinnor
 • Jag använder p-piller eller andra hormonella preventivmedel
 • Jag känner mig stressad eller sover dåligt
 • Jag upplever obehag/smärta under eller efter samliv
 • Jag befinner mig i eller har genomgått klimakteriet
 • Jag upplever skav/friktion i intimområdet vid träning

Om du svarat JA på en eller flera av dessa punkter kan Libragel hjälpa dig.

Libragel en hjälp i livet

Libragel är en intimgel för kvinnor med ett känsligt underliv som används vid behov för att få snabb lindring när du upplever obehag från torra och känsliga slemhinnor. Libragel kan även användas förebyggande vid situationer som kan skapa besvär såsom träning eller omslutande sex.

Träning är bra för hälsan men kvinnor med torra och känsliga slemhinnor upplever kan uppleva problem vid träning som utsätter könet för skav och friktion såsom cykling eller ridning. Många kvinnor upplever att Libragel hjälper dem vid dessa situationer.

Om du upplever obehag vid omslutande sex kan du klicka här för att läsa mer om hur Libragel kan hjälpa dig.

”Kändes effektiv när det är obalans där nere 😉 ”

– Sasa

”En perfekt gel för alla kvinnor med torra slemhinnor.”

– Jomajo

”Det här är en produkt som jag inte ens visste fanns. Det här är en produkt som man kanske inte behöver hela tiden. Men vi alla upplever torra slemhinnor då och då. Då är den här perfekt att ha hemma.”

– Sofkaa

Användning av Libragel / gör så här

Libragel är avsedd att användas inne i slidan och på de yttre könsorganen. Libragel förs in i slidan via den förfyllda applikatorn. Applikatorn är utformad så att den avger den rekommenderade mängden Libragel.

Försiktighetsåtgärder

Använd inte produkten om du är överkänslig mot någon av de angivna ingredienserna.

Öppnad applikator ska användas direkt och tömmas helt vid användning, annars kan inte produktens egenskaper garanteras och en återanvänd applikator kan medföra bakterieansamling från tidigare användning.

Om applikatorn är skadad eller gelens egenskaper är förändrade ska du inte använda produkten. I detta fall bör du kontakta inköpsstället eller tillverkaren.

Förvara produkten i rumstemperatur. Använd inte produkten efter utgångsdatum (se förpackningen eller applikatorn). Förvaras utom räckhåll för barn.

Gör så här:

 1. Håll applikatorn i den tjocka änden. Skaka ner innehållet till applikatorns tunna ände.
 2. Vrid av den tunna ändens förslutning och släng denna.
 3. Du kan antingen sitta upp eller ligga ner med böjda ben när du för in applikatorn i slidan. För in den tunna änden i slidan försiktigt, så långt det går utan att det känns obehagligt.
 4. Kläm hårt på applikatorns tjocka ände så att gelen pressas ut. Notera att applikatorn endast är för engångsbruk. Öppnad applikator ska användas direkt och tömmas helt vid användning.

Tillverkare:
Nestor Medical AB
Svärdvägen 3B
182 33 Danderyd

Kontakta oss

Har du frågor om Libragel?
Tveka inte att höra av dig!

kundservice@libragel.se

0