Om oss – Tillverkarna av Libragel

Vilka är vi?
Vi på Oxcia vill se att forskningsidéer leder till produkter som hjälper människor. Våra hjärtefrågor är att utveckla nya, säkrare och bättre behandlingar mot cancer, men också att hitta sätt att underlätta besvär som kan uppstå vid cancer eller som bieffekter av befintliga behandlingar.

Om Oxcia
Oxcia startades 2014 för att stödja att en svensk akademisk forskningsgrupp på Karolinska Institutet skulle kunna vidareutveckla sina idéer. En av dessa idéer var en ny typ av cancerbehandling som förhoppningsvis bara ska döda cancercellerna och vara bättre och skonsammare än andra cancerbehandlingar. Denna nya behandling testat just nu på Karolinska Universitetssjukhuset i två pågående kliniska studier med cancerpatienter. Sedan dess har Oxcias projektportfölj utökats och består idag av ytterliggare nya tidiga läkemedelsutvecklingsprojekt mot cancer.

Bakom Oxcia står ett 70-tal forskare, de flesta från Karolinska Institutet, och en allmännyttig stiftelse, Thomas Helledays stiftelse för medicinska ändamål.

Det är tyvärr vanligt att kvinnor som behandlas mot cancer får sköra slemhinnor. Att lida av torra och sköra slemhinnor i underlivet gör ont, kan leda till olika infektioner och skapar ofta problem i vardagen och samlivet. Att kunna vara nära en annan människa utan smärta och besvär tycker vi är viktigt, inte minst om man dessutom genomgått något så svårt som en cancerdiagnos.

Vår vaginala gel, Libragel, är framtagen för att ge en unik skyddande hinna mot torra och sköra slemhinnor i underlivet och bidra till en skönare vardag och samliv.

Libragel kan givetvis användas av alla då nästan 50% av alla kvinnor drabbas någon gång i livet av torra och sköra slemhinnor i underlivet.

Vi vill hjälpa
Varför vi på Oxcia har utvecklat Libragel är för att hjälpa kvinnor och par med besvär och samtidigt genom allt överskott kunna hitta nya behandlingar mot cancer. All vinst av Libragel går till fortsatt utveckling av Oxcias nya behandlingar mot cancer. Läs mer om vår forskning på www.oxcia.se

Tillverkare:
Nestor Medical AB
Svärdvägen 3B
182 33 Danderyd

Kontakta oss

Har du frågor om Libragel?
Tveka inte att höra av dig!

kundservice@libragel.se

0