• Hem
  • Underlivsbesvär

Underlivsbesvär

Underlivsproblem är vanligt

Torra slemhinnor är tyvärr ett vanligt problem genom livet vilket kan leda till att de blir sköra och känsliga. 46% av alla kvinnor mellan 30 och 60 år, dvs varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet. Nära en miljon kvinnor över 30 år lider i perioder av vaginal torrhet och alla kvinnor kan någon gång i livet samlagssmärtor, irritation, sveda och ömhet vilket påverkar både fysiskt och psykiskt. Därför tycker vi att det är viktigt att detta uppmärksammas och att det finns hjälp att få.

Problem hos yngre kvinnor

Sköra och känsliga slemhinnor kan bero på flera olika orsaker. Många kvinnor äter idag p-piller och torra slemhinnor kan vara en biverkning men kan uppstå även utan att man äter hormoner. Men det finns många orsaker så som hormonförändringar i samband med t.ex. graviditet och amning samt vid stress eller sömnbrist samt genomgången cancerbehandling.  Sköra och känsliga slemhinnor kan leda till upphov av ”skavsår” och sprickbildning som leder till smärtor vid samlag och som i sin tur leder till sexuell olust. När man har dessa problem är det inte längre kul att ha sex som gör att lusten tappas. Testa att använda en fet kräm eller prova dig fram till ett glidmedel som passar just dig och din kropp.

Problem hos äldre kvinnor

Under och efter klimakteriet får de flesta kvinnor sköra slemhinnor i underlivet eftersom mängden östrogen i kroppen minskar. Slemhinnorna blir mer ömtåliga, kan börja klia och svida och det kan göra ont när du har sex. Läs mer om klimakteriet här.

När hjälper Libragel?

Libragel hjälper kvinnor med tillfälliga besvär eller som ett komplement till kurer och långverkande produkter. Det unika med Libragel är den skyddande effekten den ger, gelen skapar en skyddande hinna inne i slidan. Libragel passar utmärkt att använda som ett glidmedel för torra slemhinnor och passar även den mest känsliga.

Libragel är inte som andra liknande produkter då den har en bra konsistens utan att rinna och hinnan bildas även högt uppe i slidan eftersom förpackningen med dess hals gör det enkelt att föra in gelen högt upp i slidan.

Har du några frågor eller funderingar som du inte får svar på här?

Ta då gärna och maila oss på kundservice@libragel.se så ska vi försöka besvara dina frågor.

Tillverkare:
Nestor Medical AB
Svärdvägen 3B
182 33 Danderyd

Kontakta oss

Har du frågor om Libragel?
Tveka inte att höra av dig!

kundservice@libragel.se

0