Helena Cewers intervju

Vi gjorde en intervju med Helena Cewers, barnmorskan och sexologen som även är känd från SVT programmet ”Gift vid första ögonkastet”. 2016 blev Helena belönad med Mångfaldspriset i kategorin kön för sina insatser som barnmorska för utsatta kvinnor i Malmö. Vi pratade med henne om hennes erfarenheter kring smärta vid samlag, kvinnors problematik samt hennes erfarenhet av Libragel och dess unika egenskaper.

Berätta lite om dig själv:

Jag är legitimerad barnmorska och auktoriserad klinisk sexolog sedan 50 år. Idag är jag fortfarande aktiv främst som sexolog.

Vilket/vilka är det vanligaste problemen för kvinnor?

Det vanligaste problemet är enligt min erfarenhet smärta vid samlag. Detta kan bero på sveda, klåda eller torrhet i underlivet och kan leda till sexuell olust. Det kan drabba både yngre och äldre. 

När i livet uppstår detta problem?

Problem kan uppstå vid den sexuella debuten eller efter ett flera år som sexuellt aktiv. För äldre kvinnor är ofta problemen förorsakade av brist på östrogen.

Vilken hjälp finns att få?

Först och främst ska man ta reda på orsaken till svedan, klåda eller torrheten. Upplever man dessa problem så ska man vända sig till en gynekolog, barnmorska eller vårdcentral. Det finns hjälp att få! Min uppmaning är också att det är viktigt att använda glidmedel under samlag för alla som har dessa problem för att undvika att få besvär. 

Vad tycker du om Libragel?

Det unika med Libragel är den skyddande hinnan som sitter kvar även efter samlaget för att minska eventuell sveda och irritation som kvinnor kan uppleva. Applikatorn som för upp gelen högt i slidan och den behagliga konsistensen är också egenskaper som jag tycker är positiva.

Läs mer om Helena och hitta kontaktuppgifter på www.helenacewers.se

Tillverkare:
Nestor Medical AB
Svärdvägen 3B
182 33 Danderyd

Kontakta oss

Har du frågor om Libragel?
Tveka inte att höra av dig!

kundservice@libragel.se

0