Klimakteriet

Klimakteriet är den tid i livet då äggstockarnas funktion minskar, mensen upphör och hormonbalansen i kroppen förändras. Menopaus är kvinnans sista mensblödning och inträffar när östrogenbildningen från äggstockarna avtagit så mycket att slemhinnan i livmodern inte längre stimuleras. I samband med klimakteriet sjunker östrogennivåerna. Uppemot hälften av alla kvinnor upplever besvär efter menopaus av sköra slemhinnor i underlivet med ömhet vid samlag, sveda vid vattenkastning och ökad förekomst av urinvägsinfektioner. Dessa symtom kommer ofta några år efter menopaus då östrogennivåerna blivit riktigt låga. När östrogenets stimulans upphör blir slemhinnan tunn, skör och får sämre blodförsörjning.

Hur hjälper Libragel?

Libragel är en hormonfri gel som kan ge direkt lindring vid obehag från sköra och torra slemhinnor. Det är en hormonfri gel som kan användas vid tillfälliga besvär eller som ett komplement till långverkande produkter, med eller utan hormoner.

”Bästa produkten ever när man kommit i klimakteriet. Håller varenda ord som skrivs. Tack.”

– Betty

”Jag blev lyckligt överraskat av denna produkt. Den var lätt att använda och jag kände skillnad. Jag är i klimakteriet och har haft besvär. Kommer köpa denna produkt framöver.”

– Asdis

”Perfekt i klimakteriet. Jättebra! Kommer definitivt köpa mer.”

– Ella

Tillverkare:
Nestor Medical AB
Svärdvägen 3B
182 33 Danderyd

Kontakta oss

Har du frågor om Libragel?
Tveka inte att höra av dig!

kundservice@libragel.se

0