• Hem
  • Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här har vi listat de allra vanligaste frågor och svaren. Hittar du inte svaret på just din fråga tveka då inte att höra av dig till oss. Vi blir glada när du hör av dig.

 

Hur fungerar Libragel?

När man använder Libragel bildas en skyddande hinna i underlivet. Den skyddande hinnan minskar friktion som annars kan ge upphov till sveda, smärta och sprickbildning i det känsliga underlivet. Libragel ger även en behaglig svalkande känsla.

Vem kan använda Libragel?

Alla kvinnor som har ett känsligt underliv kan använda Libragel vid behov för att få snabb lindring eller förebyggande vid situationer som kan skapa friktion såsom omslutande sex eller träning t.ex. cykling eller ridning.

Kan Libragel användas av yngre kvinnor?

Problem med ett känsligt underliv så som tex sköra och torra slemhinnor kan uppstå redan vid den sexuella debuten eller på grund av hormonella orsaker så som p-piller eller amning. Libragel är framtagen tillsammans med barnmorskor och sexologer och är till stor del utprovad på yngre kvinnor med mycket gott resultat.

Kan Libragel användas av kvinnor under och efter klimakteriet?

Problem med ett känsligt underliv så som tex sköra och känsliga slemhinnor är mycket vanligt under och efter klimakteriet. Omkring hälften av alla kvinnor upplever problem med torra slemhinnor under denna period. Libragel har visat sig vara en väldigt bra hjälp vid dessa besvär under och efter klimakteriet. 

Hur ofta ska man använda Libragel?

Libragel kan man använda dagligen vid behov. Har du långvariga problem rekommenderar vi att du söker vård.

Hur mycket av gelen ska användas varje gång?

Man kan använda hela tuben eller så mycket som man själv tycker är lagom. Produkten är endast för användning vid ett tillfälle och får inte återanvändas.

Hur skiljer sig Libragel mot andra liknande produkter?

Libragel är en intimgel som används vid behov av snabb lindring eller förebyggande för underlivsbesvär som irritation, torrhet och sveda eller som hjälp vid samlag. Det är ingen kur till skillnad från många andra liknande produkter på marknaden. 

Gelen appliceras enkelt med engångsapplikatorn och skapar direkt en skyddande hinna. Den är lätt att använda och lätta att ta med. Libragel är unik med sin sköna och svalkande konsistens utan att rinna och kladda. 

Kan man använda Libragel tillsammans med kondom?

Libragel går utmärkt att använda tillsammans med kondom. Det ger både bra glideffekt och en känsla av återfuktning.

Kan Libragel användas som glidmedel?

Libragel kan med fördel användas som glidmedel. Den skyddande hinnan motverkar friktion och ger en svalkande och skön känsla. Barnmorskor som har varit med att ta fram produkten rekommenderar kvinnor med känsliga och torra slemhinnor att använda glidmedel för att undvika få besvär. 

Vad innehåller Libragel?

Libragels innehåller och väldokumenterade ingredienser som bland annat ser till att gelen får sin unika konsistens samt ökar hållbarheten och stabiliteten. Det är en CE-märkt medicinteknisk produkt vilket innebär att den uppfyller EU:s regelverk och håller hög kvalitet.

Libragel är en svensktillverkad vaginal gel som tagits fram för kvinnor med dessa vanliga problem. Det är en hormon- och parfymfri gel som är dermatologiskt testat för din säkerhet.

Finns Libragel att köpa på apotek?

Libragel finns idag att köpa på Apotea. 

Tillverkare:
Nestor Medical AB
Svärdvägen 3B
182 33 Danderyd

Kontakta oss

Har du frågor om Libragel?
Tveka inte att höra av dig!

kundservice@libragel.se

0